香港興業 國際老闆冇寶不落

香港興業 國際

上星期大跌市那天沽了一半 香港興業國際 – 480,準備五窮六絕七翻身希望六七月在低位買回,誰不知當晚通告:查氏在市場內講賣480股票;第二天買貴了6格都要追番啲貨,因為跟蹤了此家族幾年好似從未見過佢真金白銀買自己啲股票(行使option 沒有在市場買咁有誠意)。(之後兩日他們都有買480股票)

或者有更大茶飯,上海項目應該未全面反映在資產負債表內,即是現時的資產正值有被縮水的嫌疑;如果大股東8蚊私有化他們仍然有大把在手;同係只896近年動作多多,480也應該是時候為股東做返啲嘢提升股東價值。

小弟近來忙於搞隱形眼鏡網店,少咗寫文多多見諒,有帶隱形眼鏡的讀者可進店多支持!
PS ; (以上數字只是約數,亦不要參考上文作出投資決定
各位讀者多

香港興業國際

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: